U bevindt zich hier: Artikelen Hein de Haan 2

Mijn zak met koekjes

Ga je ook wel eens de stad in om lekker te gaan winkelen? Tja, ik ben soms zo gek en wat er lekker aan is mag Joost weten. Maar goed, je hebt je uurtjes weer inhoud gegeven.

Ik plofte neer op het krakkemikkig stoeltje aan dito tafeltje, die buiten voor het restaurant er voor dergelijke stadsdwazen als ik was neergezet. “Hè, hè, even bijkomen!” Ik bestelde een kop koffie en haalde mijn zak met koekjes voor de dag, deed het open en keek erin. Juist op dat moment kwam er een alleraardigste jongedame aan de andere kant van mijn tafeltje op net zo’n krakkemikkig geval zitten.

“Goedmiddag”, zei ik en ik was eventjes niet echt bij de les, dus ik verstopte me maar achter een metro, die ik mijn tas had opgevist. Ik probeerde wat te lezen, maar ik weet niet of je dat kent, er drong helemaal geen woord van wat ik las tot me door. Ik keek met zo’n schuin oog over mijn krantje heen en viste een koekje uit de zak, die op tafel lag.

De jongedame tegenover me was helemaal in haar mobieltje verdiept. Ook haar hand ging naar de koekjeszak en ze haalde er eentje uit. De arrogantie waarmee dat zo schijnbaar vanzelfsprekend gebeurde prikkelde me behoorlijk. Maar, wat je van mij kan verwachten, ik hield me groot en beschaafd. Ik sprong er niet gelijk bovenop. Dan die kop van mij maar weer achter de metro.

Ik deed verwoede pogingen om toch maar iets van het nieuws ook tot mijn onrustig koppie te laten doordringen, maar dat bleek echt vergeefs. Mijn hand ging opnieuw naar die heerlijke zak vol verrukkelijke koekjes. Ik nam een teug van mijn koffie en daar ging het koekje ook achteraan.

Maar!!!! Nou zijn de rapen echt gaar!!! Onbeschaamd zat de hand van die jongedame ook al in die zak op weg naar een nieuw koekje!!! Hoe houd ik me nu nog goed? Er zat nu nog maar één koekje in die zak! Ik stond echt op het punt om helemaal los te gaan en deze schijnbaar lieftallige jongedame te overspoelen met de kokende lava van mijn overdenkingen. Maar toen…….

De hand van de jongedame zat alweer in de zak. Zij brak het laatste koekje in twee stukjes. Ik kreeg het ene stuk en het andere stopte ze in haar eigen mond. Het mobieltje stopte ze terug in haar tas, lachte me vriendelijk toe en liep weg. Ik denk dat ik toen echt boven het kookpunt was aangekomen, in elk geval een stuk warmer dan de koffie.

Met het rood op de kaken besloot ik er ook vandoor te gaan. Ik stopte mijn krantje in de tas en daar ontdekte ik mijn geopende, maar nog totaal onaangeroerde zak met koekjes. Ik had iets volkomen gratis ontvangen, waarvan ik toch echt de overtuiging had dat ik het zelf met mijn zuur verdiende geld betaald had. Pas op het allerlaatst kom ik er nu achter dat ik het onverdiend toch gekregen had. Iemand heeft dat zomaar met mij gedeeld!

Johannes 1:16 Uit Zijn volheid hebben wij allen ontvangen, en wel genade op genade.
1 Corinthe 4: 7 Wat hebben jullie, dat jullie niet ontvangen hebben?

Als u wilt reageren kunt u rechtsonder op 'CONTACT' klikken.

Startpagina // Volgende